Ontsnap aan de dagelijkse sleur, door je eigen plan te gaan leven!

Je weet niet anders, overal om je heen zie je het gebeuren. Na je studie, ga jij het ook proberen, dag in en dag uit. Maar diep van binnen weet jij het (allang), dit is niet wat mij gelukkig maakt. Het “huisje-boompje-beestje” idee en de “9 tot 5 mentaliteit” zijn niet voor jou gemaakt. De dagelijkse sleur waar je op dit moment in zit, maakt je onrustig en geven je een benauwend gevoel op. Het allerliefst wil jij het doorbreken, maar hoe?

 

Terug naar het begin. De wereld zet niet voor niks stuk voor stuk unieke mensen op aarde. Jij bent dus niet voor niks jij. Want als het de bedoeling was, dat we allemaal hetzelfde leven zouden leven, had wereld geen unieke mensen op aarde gezet. Oftewel het is dus niet de bedoeling dat jij andermans leven gaat leven. Zijn leven is zijn leven. Haar leven is haar leven. En jouw leven is jouw leven. Alleen door volledig in jouw kracht te staan en je leven op je eigen manier te leven, ervaar jij optimaal geluk in je leven. En voorkom jij dat jij in een dagelijkse sleur belandt. 

"Het ontwerpen en volgen van jouw eigen levensplan, is vaker makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is niet onmogelijk!"

 

Het is niet gek dat jij bij deze gedachten denkt, het is niet mogelijk. De gedachten gaan met jou aan de haal, wat overigens echt niet raar is. Je overweegt namelijk, het vertrouwde en veilige om te ruilen, naar iets waarvan jij nog niet weet hoe het gaat zijn. En ik kan je verzekeren jouw gedachten gaan er alles om te doen, om jou aan het twijfelen te brengen en dus in de veilige zone te houden. Met als extra uitdaging de wereld om jou heen, die uitgebreid zijn/haar meningen met jou gaan delen.

Jij wordt als uniek persoon geboren, maar in de jaren word jij ook door externe invloeden gevormd. Tot de persoon die jij nu bent. Wat niet per definitie slecht is. Alleen zie je hierdoor wel vaak in combinatie met de prestatiedruk, verplichtingen, meningen en verwachtingen dat jij verder verwijderd raakt van de unieke jij. Jouw innerlijk kompas. 

Ik zeg ook vaak “je gaat andermans leven, leven, doordat je op de automatische piloot leeft.” De keuzes die jij maakt worden bewust of onbewust, beïnvloed door meningen, verplichtingen en verwachtingen van de wereld om je heen en jezelf. Erbij willen horen. Willen presteren. Het perfecte plaatje aan de wereld laten zien. Sterk zijn. Automatisch overnemen van de verwachtingen. Nemen de overhand en helpen je vroeg of laat een error te laten ervaren. Want jezelf, je eigen behoeften en dromen wegcijferen houdt niemand vol. 

“Huisje, boompje, beestje & 9 tot 5 mentaliteit, ombuigen tot een 2.0 versie, die wel werkt voor jou, het kan!”

Hellup! Ik krijg een benauwend gevoel van de dagelijkse sleur! Hoe kan ik dit doorbreken?

Gedurende de jaren, raak jij steeds verder verwijderd van de uniekste versie van jezelf. Je probeert te voldoen aan alle verplichtingen, verwachtingen en meningen van zowel jezelf als de wereld om je heen. Maar wat er daadwerkelijk gebeurt is dat jij steeds meer verdwaald raakt. De aller leukste jij verdwijnt naar de achtergrond. Onrust. Vermoeidheid. Geen voldoening. Weinig energie. Ontevreden gevoel. Ongelukkig. Kunnen naar de voorgrond komen. Jij hebt niet het gevoel dat jij het maximale uit jou leven haalt. 

Allereerst. Als jij blijft doen wat jij altijd al hebt gedaan, zal je blijven krijgen, wat je altijd al hebt gekregen. Oftewel als jij een ander gevoel wilt creëren, de dagelijkse sleur wilt doorbreken. En jij jouw droomleven daadwerkelijk wilt gaan realiseren, dan is het belangrijk dat je in de actiemodus gaat. Want zolang jij niet over gaat tot actie, zal jij last blijven houden van de dagelijkse sleur.

STAP 1 bij het realiseren van je eigen plan.

Het allerbelangrijkste is dat jij de volledige verantwoordelijkheid en regie in eigen handen neemt. Want jou geluk is van niks of niemand afhankelijk. 

“Vrijheid staat voor mij hoog op mijn lijstje. Ik wil mij kunnen verplaatsen, wanneer ik maar wil. Ook wel van niks of niemand afhankelijk zijn. Daarom werk ik volledig online, zodat mijn werk altijd mee kan nemen. Daarnaast vind ik familie en vrienden ook belangrijk. Hier maak ik dan ook jaarlijks tijd voor vrij, zodat ik tijd met ze kan doorbrengen, tussen het reizen door. Een ander onderdeel vind ik een thuisbasis, ik ga ergens op de wereld de komende twee jaar een thuisbasis creëren. Zodat ik af en toe ook lekker “thuis kan zijn”, terwijl ik niet het benauwende gevoel ervaar.” 

Huisje – boompje – beestje 2.0

Er komt veel meer bij kijken dan alleen stap 1. Wil jij daadwerkelijk overgaan tot actie? Zodat jij ook de ontwerper van je eigen leven wordt en dit ook daadwerkelijk gaat realiseren? Boek gelijk een vrijblijvende call met mij in, ik denk graag met jouw mee!

Waarom jij ook je eigen plan wilt ontwerpen

Het leukste aan het ontwerpen van je eigen leven, is dat het altijd veranderd kan en mag worden. 

Want laten we eerlijk zijn (er zullen uitzonderingen zijn), wie kan er jarenlang hetzelfde leven, leven? Als je het mij vraagt kan het niet. Er is altijd wel iets wat veranderd word. Onze wensen, behoeften en situaties veranderen etc. Het is dus belangrijk dat jij als de ontwerper van je eigen leven, blijft meebuigen met de situaties, zo nu en dan gaat reflecteren of alles nog klopt. En dus eventuele wijzigingen gaat realiseren. 

Heb jij een plan gemaakt en gerealiseerd, maar je beweegt niet flexibel mee? Dan kan je wederom vroeg of laat een error ervaren!

Word de hoofdrol speler in het leven van je eigen plan, voor meer geluk, energie en plezier uit elke dag!

Joehoe Kim hier, ik kijk & denk graag met jou mee!

Het leven van huisje, boompje, beestje en de 9 tot 5 mentaliteit, maakte mij niet gelukkig. Na jaren van proberen, wist ik het zeker, ik moet wat veranderen voor mijn eigen geluk. Want dit houd ik niet nog jaren vol. 

Als online coach, wil ik graag vrijblijvend met jou meedenken! Ik denk met jou mee en kijk welke mogelijkheden ervoor jou zijn en welke acties jij kan ondernemen om ook daadwerkelijk over te gaan tot actie. Want hé lieve jij, hoe fijn zou het zijn als jij de hoofdrolspeler van jou eigen leven wordt? Waardoor jij jouw eigen plan daadwerkelijk gaat realiseren? 

Dagelijkse sleur. Huisje, boompje, beestje. 9 tot 5 mentaliteit. Patronen doorbreken. Werkplezier. Werkgeluk.

Voor meer informatie over mijn aanbod, klik op mijn aanbod.