Had ik het maar anders gedaan, nu zit ik vast in de dagelijkse sleur.

Had ik het toch maar anders gedaan, voor vele waarschijnlijk wel herkenbaar. We raken in een dagelijkse sleur, waarin we niet altijd meer even goed naar onze eigen verlangens luisteren. Onze verlangens zakken meer en meer naar de achtergrond. Sommige denken en dromen erover, maar vaak blijft de actie uit. 

We ronden onze studie af en vinden een baan. Voor de een is het de meest ideale situatie en voor de ander blijft het zoeken doorgaan. Maar wat er wel vaak gebeurt is dat we in het ‘gewone leventje’ rollen. Iets mis mee? Absoluut niet, zolang dat is wat bij jou past, doen! 

Voor sommigen is dat anders, zij rollen erin gaan met de verwachtingen van zichzelf en de wereld mee. Eerst focussen op werkervaringen op doen en carrière maken, de rest komt later. Maar dan ligt er een uitdaging op de loer. Want als je eenmaal begonnen bent en denkt later ga ik dat wel (anders) doen. Mag jij de volgende vraag voor jezelf beantwoorden. 

Wanneer komt dan het juiste moment voor jou? Om die ene stap te zetten of die zo gewilde reis te gaan maken? 

Had ik het toch maar anders gedaan, nu zit ik vast in de dagelijkse sleur
Voor we het weten zitten we vast met een (vaste) baan en eventueel een koophuis en/of relatie/kinderen.

Ver-lan-gen, iets wat je van binnen ervaart en voelt, het staat in verbinding met jezelf. Ook wel uit je hoofd en stoppen met het leven van de verwachtingen van jezelf en anderen. 

We werken veel en hard. Vaak zijn wij erg gefocust op de wereld om ons heen. Gefocust op hoe anderen het doen, het nastreven van alle verwachtingen en proberen te voldoen aan het perfecte plaatje. 

Bewust of onbewust, we verliezen onszelf hierin, onze eigen verlangens en gevoel raakt meer en meer naar de achtergrond. We zijn begonnen met het leven van andermans leven, in plaats van ons eigen leven. 

We kunnen de tijd niet meer terugdraaien, maar we kunnen wel onze eigen lessen eruit halen. En vandaag nog beginnen met het luisteren naar onze eigen verlangens, stap voor stap. In welke van de drie herken jij je?

  1. Verlangen is helder, maar erg diep weggestopt. 
  2. Verlangen is helder, je wilt overgaan tot actie, maar waar te beginnen?
  3. Verlangen is niet helder, je zit vooral in je hoofd en vind het lastig om bij je gevoel te komen.

Voordat we verder gaan even terug naar later. Moeten we dan later en de toekomst helemaal vergeten? Absoluut niet! Laten we plannen maken en ideeën hebben voor de toekomst. Maar laten we dat vooral gaan zien als een bonus, zodat je later kan zeggen, ik heb en, en gedaan.

Laat verwachtingen los en luister naar je gevoel!

Iets wat we jaren en jaren zo hebben gedaan, kan niet in een dag veranderd worden. Wat we wel kunnen doen is stapje voor stapje ernaartoe werken. Steeds vaker uit je hoofd te gaan en meer naar je gevoel te gaan luisteren. Wat wil ik? Waar word ik gelukkig van? 

Belangrijkste is daarbij, het loslaten van zowel onze eigen verwachtingen als die van onze omgeving. En tegelijkertijd alle beperkingen en uitdagingen links te laten liggen. Eerst wil je namelijk je eigen verlangens (her)ontdekken. 

Twee tips die ik met jullie wil delen!

  1. Stop met rennen en vliegen, slow down, neem de tijd om te voelen!
  2. Gun jezelf je mooiste leven, wees lief voor jezelf, want jij verdient het! 

Vind je het fijn om support te krijgen bij het onderzoeken en zetten van de eerste stappen? Neem dan eens een kijkje bij het online buddy traject!

Mijn eigen uitdagingen tijdens en na het afstudeerjaar

Tijdens je afstudeerjaar kreeg ik regelmatig de vraag, ‘wat ga je na je studie doen?’. Mijn antwoord was vrij snel duidelijk, ik ga op wereldreis. Ik wilde meer van de wereld zien, mijzelf verder ontwikkelen en vooral genieten 

Had ik het maar anders gedaan, nu zit ik vast in de dagelijkse sleur

van de vrijheid. Later komt er wel een moment dat ik aan een baan ga denken. Want reizen leert ons zo onwijs veel, dat ik eigenlijk iedereen aanraad minstens 1x alleen op reis te gaan. 

Ondanks dat ik ook supporters om heen had. ‘Als dat is wat je wilt, doen!”. Maar ook uitdagingen en meningen van anderen kwamen regelmatig naar mij toe. ‘Weet je het wel zeker?’, ‘Moet je niet eerst carrière maken, want werkervaring is erg belangrijk!’, ‘Straks vind je geen goede baan meer, als je nu op reis gaat.” En ik dacht. 

Ik kies heel bewust voor een wereldreis, als ik het nu kan doen, doe ik het nu. En wat ik over een aantal jaar ga doen? Is iets voor later en niet voor nu. En ik kan je zeggen, ik heb 0,0 spijt gehad van deze beslissing. Het heeft mij waarschijnlijk zoveel meer opgeleverd en geleerd dan als ik in Nederland was gebleven. 

Ik help jou te ontdekken & de eerste stap te zetten!

Niet iedereen begrijpt jouw verlangens/dromen. Hierdoor kan het zijn dat je support en begrip mist. Je hoofd begint op te spelen, de uitdagende gedachten komen sterker naar voren. De nadelen krijgen steeds meer de overhand en de voordelen en je eigen verlangens raken steeds meer naar de achtergrond. Het uitstellen en de excuses beginnen langzamerhand en uiteindelijk denk, dit is niet het goede moment.

Maar vergeet niet, het goede moment komt pas op het moment dat jij de stap durft te zetten. 

Hoe fijn is het als je tijdens deze stappen een buddy & supporter naast je hebt? Iemand die deze stappen al heeft gezet, en voor jou klaar en helpt! Samen stap voor stap over gaan tot actie. Zodat jij echt voor jezelf kan en durft te kiezen! Check he4 maanden online buddy traject !