Ik begon 2021 met het plan om te verhuizen naar Singapore om daar twee jaar te gaan wonen en werken. Op naar een nieuw avontuur! Ondertussen is het jaar voorbijgevlogen! Heb ik het enorm naar mijn zin en is er ontzettend veel gebeurt. Hierdoor kan ik nu zeggen dat ik begin 2021 niet wist wat ik nu weet en daardoor 2022 heel anders in ga dan ik had verwacht! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Maar eerst dit! Zoals velen werd eruit gekeken naar 2021, voor mij voornamelijk omdat ik zou gaan verhuizen naar Singapore. Op naar een nieuw avontuur en dat is ook allemaal gebeurd. In maart vloog ik naar Singapore om Singapore voor twee jaar mijn thuis te kunnen noemen. 2021 is het jaar waarin ik enorm ben gegroeid. Het jaar waarin ik meer en meer naar mijn gevoel ben gaan luisteren. Het jaar waarin ik echt ben gaan kijken naar wat wil ik nou echt? Het jaar waarin ik mij steeds vaker begon af te vragen, wil ik altijd in loondienst blijven? Het jaar waarin meer en meer snakte naar vrijheid en avontuur. Het jaar waarin ik steeds vaker dacht, waarom blijven dromen over je leven als je ook je droomleven kan leven? Het jaar waarin ik echt voor mijzelf ben gaan kiezen, door te starten met de kracht van reizen. Het leven is kort, je weet niet wanneer het eindigt (gelukkig), het tijd om nu het leven te gaan leven zoals ik dat graag wil en wat bij mij past. Bij dit alles heeft corona mij enorm geholpen, we werden gedwongen om terug te gaan naar de basis. Ik ben de achtbaan ingestapt, ik heb de eerste stappen gezet voor de kracht van reizen. 2021 is voorbijgevlogen, bizar snel, wat een heerlijk en leerzaam jaar. Ik ben er klaar voor, laat 2022 maar komen!

Tot nu toe en ook de laatste periode in Singapore wordt een fantastische tijd. Mijn werkplek is heerlijk en ik heb het goed getroffen met het bedrijf waar ik voor werk. Elke werkdag denk ik, hoe relaxed, het buitenbad is gewoon mijn office! Oké, eerlijk is eerlijk, op een regenachtige dag denk ik echt wel eens, echt is het binnenbad geen optie? Binnen een korte periode had ik al een superleuk social leven opgebouwd, ondanks de strenge maatregelen in Singapore. Het was een gekke periode, waarin we kleine stapjes vooruit en kleine stapjes achteruit maakte met de situatie. We mochten weer open en we sloten even later weer. We hebben periodes gewoon kunnen werken en we hebben periodes gehad waarin we weinig werkte. En heb ik twee keer, twee weken in een quarantainehotel gezeten, wat zeker een waardevolle ervaring en inzichten heeft opgeleverd. Ondanks alles heb ik het echt heerlijk gehad!

Natuurlijk zat daar ook wel eens een dipje tussen. Maar overal heb ik het echt goed en niks te klagen, ik zou bijna zeggen van de buitenkant perfect. Het leverde mij soms onrust en een worsteling op. Waarom? Omdat het van buiten goed leek, maar ik van binnen steeds meer moeite kreeg mij steeds vaker begon af te vragen, waarom blijf ik onrust houden? Wat ben ik nodig om daar afstand van te kunnen doen. Ik snakte meer en meer naar vrijheid en wilde graag van de onrust in mijn lijf af. Ik realiseerde mij meer en meer waarom dromen over je leven als je ook je droomleven kan leven? Stapje voor stapje begon ik te bouwen en nu december 2021 weet ik dat 2022 heel anders eruit gaat zien! Spannend en leuk tegelijkertijd!

Daag 2021! Het jaar waar ik zo ontzettend veel heb mogen leren, het jaar waarin mijn plan concreet is geworden! Het jaar waarin ik onwijs blij mee ben, wat een kansen en wat een toptijd! Een jaar die ik ook zeker niet ga vergeten! Maar het is nu echt tijd om vooruit te kijken, op naar 2022! Het jaar waarin ik volledig aan de slag ga als zelfstandig ondernemer en dus ga stoppen in loondienst. Met de kracht van reizen wil ik jullie inspireren, ga ik bouwen aan een passief inkomen en ga ik als mental/life coach aan de slag. Daarnaast gooi ik mijn leefstijl over een andere boog, ik zal de komende tijd de wereld over reizen en vanuit verschillende landen werken aan mijn bedrijf! Het is tijd voor vrijheid en avontuur! En het zal zeker niet altijd even makkelijk zijn! Zolang je doet wat jij graag wilt doen en doet wat echt vanuit jezelf komt, kan het niet anders dan dat het goed komt! Of het nou linksom of rechtsom gaat, ik ga er komen en wat kijk ik er naar uit!

Als laatste, mijn laatste werkdag in Singapore staat vast, mijn huur is opgezegd en mijn volgende bestemming is nog onbekend. En vanaf januari ga ik jullie meenemen in mijn reis naar het leven als digital Nomad.

Fijne feestdagen allemaal en tot 2022!