We kennen allemaal de uitspraak wel, “Haastige spoed is zelden goed!”. En toch raast het leven als een sneltrein aan ons voorbij, wij staan altijd aan en we zijn (bijna) altijd druk. Maar ik weet niet hoe het voor jou zit, maar zelf ben ik een veel leuker persoon als ik ontspannen en relaxter door het leven ga en dus niet onwijs druk ben. Op dit moment leef ik een relaxter leven, moet ik niks en is mijn leven superrelaxed ondanks mijn fulltime job. Graag deel ik mijn tips hoe het mij is gelukt om een relaxter leven te leven! Want als jij de beste versie van jezelf bent, jij veel relaxter door het leven gaat, ben ik van mening dat jij zoveel meer in jouw eigen kracht komt te staan! 

  1. Gun jezelf meer zelf care en luister naar je gevoel!

Neem even wat extra tijd voor jezelf, neem uitgebreid de tijd voor me-time en wees extra lief voor jezelf! Plan even dat extra momentje in waar jij zo van kan genieten, het moment waar jij van kan opladen! Voor iedereen kan het wat anders zijn, maar maakt dit als een belangrijk onderdeel van je week! Door zelf care kom je goed tot rust, je laat jezelf op en het levert jou een relaxter gevoel op. Luister ook goed na je lichaam! Merk jij dat je niet zo goed hebt geslapen? Verwacht dan ook niet extreem veel van jezelf, maak een realistische te do list, ook gekoppeld aan hoe jij je voelt. Wees lief voor jezelf en accepteer als jouw lichaam iets anders vraagt. Adem in, adem uit en relax!

2. Doe wat minder tegelijkertijd.

Ken je dat, even snel een mailtje sturen oh nee, ook nog even snel het eten opzetten, of even snel een wasje aan zetten. Je doet meerdere dingen tegelijkertijd, waarvoor? Tijdwinst? Het lijkt ideaal, meerdere dingen tegelijk doen en je snel je te do lijstje kan afvinken? Maar dit kan je ook stress opleveren, want je bent eigenlijk altijd druk, druk, je rent bewijze van spreken door je huis heen om alles maar snel af te vinken. Maar wat voor een tijd win je er nou mee? Geeft het jou de voldoening die je graag wilt hebben? Zo ja, ga zo door! Zo nee, dan is het tijd voor verandering! Doe minder tegelijkertijd, focus je meer op hetgeen wat je aan het doen bent en niet meer op meerdere dingen tegelijkertijd, zo simpel kan het zijn!

3. Sporten!

Sporten en bewegen helpt tegen stress! Even lekker sporten, je gedachten even laten voor wat het is, of juist even je hoofd leeg maken tijdens het sporten. Heerlijk! Een ander voordeel van bewegen is dat ons lichaam een stofje genaamd ‘endorfine’ aan maakt, oftewel een natuurlijke blij maker. Uiteraard heeft sporten ook nog andere voordelen voor je gezondheid! Als jij lekker in je vel zit, ben jij veel relaxter!

4. Prioriteiten stellen!

Eerlijk he, hoe vaak zeg jij eigenlijk dat jij te druk bent om met familie of vrienden af te spreken? Of dat je al tijden een boek wilt lezen, maar er geen tijd voor hebt? Ik ga sporten, maar het je niet lukt omdat je te druk bent? Maak voor jezelf een lijstje waar jij een goed gevoel bij krijgt, waar jij energie van krijgt en wat jij belangrijk vindt! Dan is het nu tijd om het ook daadwerkelijk in te gaan plannen, stel je prioriteiten! Want juist door dingen te doen waar jij energie van krijgt, kun jij meer ontspannen en kan jij veel relaxter door het leven gaan!

5. Maak je minder druk

Tja, het leven loopt zoals het leven loopt, we hebben er geen invloed op. Elke dag opnieuw gebeuren er (on)verwachte dingen in het leven, waar je geen invloed op hebt. Gelukkig hebben wij wel de regie in handen hoe wij reageren en om gaan met deze gebeurtenissen. Jij bepaalt hoe jij reageert, hoe fijn is dat! Fantastisch! Als we met zijn allen wat liever zijn voor onszelf, anderen en de wereld, zou dat zoveel fijner en relaxter zijn! Blijf niet in een negatieve sfeer hangen, relativeer, laat los en hou je bezig met de dingen die ervoor jou echt toe doen! Adem in, adem uit en relax!

Probeer meer rustmomenten in je leven in te bouwen, zorg voor een goede werk/privé balans, zorg goed voor jezelf, wees lief voor anderen en doe wat minder tegelijkertijd! Want als jij een relaxtere versie van jezelf bent, sta jij meer in je kracht!