Herken jij dat gevoel als je op vakantie bent? Het is leven is zo simpel en zo relaxed! Je bent uit de snelste versnelling gestapt en gaat verder in de eerste versnelling. Je hebt alle tijd, je moet niks, je doet waar je zin in hebt en waar je lichaam behoefte aan heeft. Je hebt geen haast, want er is morgen weer een dag toch? Hoe fijn zou het zijn, als je dit gevoel niet alleen op vakantie hebt, maar ook in je dagelijkse leven kan inbouwen. Is dat mogelijk en hoe kan je dat in je dagelijkse leven in stand houden?

Het gevoel dat je op vakantie bent, blijft een heerlijk gevoel, een moment waar je vaak naar toe leeft! Je werkt ernaartoe, jij je spullen inpakt en klaar bent voor de vakantie (nieuw avontuur). Je stapt uit de snelste versnelling en gaat terug naar de eerste versnelling, je laat de drukke maatschappij even voor wat het is. Het is tijd om te relaxen en bij te komen van de drukke periode! Maar hoe gek is het eigenlijk dat we maanden en maanden hard werken, om vervolgens in een paar weken bij te komen en vervolgens gaat het cirkeltje gewoon weer opnieuw van start.

Hoe fijn zou het zijn, dat je dagelijkse leven simpeler en relaxter kan zijn, dat je niet alleen maar keihard werkt om vervolgens in een korte periode bij te komen. Misschien denk jij tijdens je vakantie wel; Waarom ben ik altijd zo druk? Ik wil het graag rustiger aan doen? Ik wil graag vaker tijd voor mijzelf nemen? Wat vaker genieten van de natuur? en ga zo maar door. Maar lukt het jou niet om dit na je vakantie vast te houden? We proberen het na onze vakantie maar vervallen snel weer in oude patronen, we zijn weer druk! En nee, je hoeft niet per se in het buitenland te wonen om dit dagelijks instant te houden. Sterker nog ook in het buitenland ben je druk en als je niet oppast ben je zo weer in het cirkeltje zoals in Nederland. Hieronder deel ik een aantal tips, die jou kunnen helpen om simpeler en relaxter te leven, ook buiten de vakanties om!

  1. Maak van je passie je werk! Als jij van je passie je werk hebt gemaakt, gefeliciteerd! Je stopt het grootste gedeelte van je week in je werk. Het is daarom zo ontzettend belangrijk dat jij werk doet wat jij leuk vindt om te doen. Zit jij niet op je plek en twijfel je al langer of je iets anders wilt gaan doen, neem dan de sprong in het diepe, neem ontslag en ga opzoek naar een baan waar jij blij van wordt! Jaa, daaag, dat is makkelijk gezegd, klopt! Uiteraard moet je kijken of jij financieel, even zonder werk kan, maar waak voor het uitstellen, nog meer uitstellen en voor het wachten tot het goede moment, want wanneer is het goede moment als jij een sprong in het diepe maakt?
  2. Maak je agenda leger en hou ruimte over voor spontane activiteiten! Klopt je hebt je verplichtingen voor je werk, maar de rest van de agenda kan jij invullen. En hoe leuk is het om ook nog spontane, last-minute activiteiten te doen met vrienden of familie of met jezelf? Want dat vind je op vakantie toch ook zo fijn, zien wat er die dag op je pad komt, zien waar jij behoefte aan hebt. Doe is gek! Wij mensen zijn gewoontedieren, soms zelfs vastgeroest in onze dagelijkse patronen, die we elke dag weer opnieuw doen, hetzelfde riedeltje. Zorg dat je leven een groot feest wordt, leef elke dag alsof het je laatste dag is. Doe waar jij gelukkig van wordt en laat los wat anderen ervan vinden!
  3. Kies wat vaker voor een weekendje weg! Je kan ervoor kiezen, een keer in het jaar lang op vakantie te gaan. Maar je kan ook kiezen om wat vaker een weekendje weg te gaan. Een weekendje naar een van de eilanden in Nederland, een weekendje fietsen of wandelen, een citytrip in Nederland of naar het buitenland. Het kan allemaal! Waan je zo nu en dan even in een nieuwe omgeving!
  4. Maak je leven zo simpel mogelijk! Tijdens je vakantie, reis jij vaak alleen met de spullen die jij echt nodig bent, terwijl dit thuis vaak anders is. Een kast die uitpuilt, een agenda die ontploft zo vol en alle extra spullen die je hebt verzameld. Waar overigens niks mee is! Maar hoe zou het zijn als je eens de tijd neemt om door je spullen te gaan? Wat wil ik nog bewaren, wat kan er weg. Wil jij graag simpeler leven, dan is het tijd om te ont-spullen van de spullen die jij niet of nauwelijks gebruikt! Geef je spullen een tweede leven, je maakt anderen er blij mee en je hebt een win-win situatie!
  5. Zie geld als een middel! Geld is niet het einddoel, het is een middel, want het einddoel is geluk, gezondheid en vrijheid in het leven. Geld is een middel die jou hierbij kan helpen. Het is goed om geld te hebben en dit zal veel dingen ook makkelijker maken, maar waar het vaak mis gaat is dat wij geld als einddoel gaan zien. Maar laat jou leven niet afhangen van geld.
  6. Maak je minder druk! Je hebt niet overal invloed op, of je het er nou mee eens bent of niet, of je er wakker van ligt of niet, het leven draait op volle toeren door. Maak een goede scheiding tussen werk en ‘vrije tijd’, werk is werk en vrije tijd is vrije tijd. Benut je vrije tijd met bezigheden die jij leuk vindt om te doen, een goed boek en een kop thee, een wandeling in de natuur en ga zo maar door. Iedere dag gebeuren er dingen, waar jij op reageert, maar het leuke is jij zelf bepaald hoe jij daarop reageert, wat je er wel of niet mee gaat doen. Als we met zijn allen wat liever en relaxter omgaan met onszelf, elkaar, de wereld en de situaties, zou dat zoveel fijner zijn! Adem in, adem uit en relax!
  7. Positiviteit is een sleutel tot succes! Richt je op de goede en leuke dingen van het leven, maak je niet druk om de kleinste moeilijke dingen die zich voor doen. Richt je op de dingen die er echt toe doen! Wees dankbaar, dankbaar voor grote maar ook de kleine dingen in het leven. Omring je met fijne mensen. En vergeet niet, er is altijd ruimte voor de minder fijne dingen in het leven. Richt je op waar het voor jou echt om gaat! Omring je met dierbare en fijne mensen. En onderschat nooit de kracht van je eigen gedachten, zij bepalen de koers die jij gaat bewandelen!
  8. Zelf care en ontspanning! Tijdens je vakantie verwacht jij niks van jezelf, je mag relaxen, genieten van het moment. Je neemt de tijd om op te laden en bij te tanken van de drukke periode. Maar wacht is even, waarom zijn wij eigenlijk te druk om aan zelf care te doen buiten onze vakanties om, terwijl dit zo ontzettend belangrijk is! We zijn allemaal druk, druk met druk zijn, druk zijn voor anderen, maar vergeet niet om zelf care in te plannen, desnoods gewoon in je agenda te zetten. Wil jij gelukkiger, relaxter en simpeler leven, dan is dit een onwijs belangrijk onderdeel die jij zeker niet mag vergeten. Voor iedereen is dit anders, een eigen sportmomentje, een verre wandeling, een goed boek, een massage en ga zo maar door. Ondervindt voor jezelf waar jij behoefte aan hebt en zet dit in je agenda! Wees onwijs lief voor jezelf! En mocht je het stemmetje kennen “niets doen is slecht! niets doen is slecht!”. Werk dan snel af met dit stemmetje en wees vrij in wat jij graag wilt doen met je vrije tijd en als dat even niks doen is, dan is dat zo! Geniet!
  9. LIEFDE! Heb lief en wees gelukkig! Het is geven en nemen, als jij liefde geeft dan krijg jij dat ook terug. Laten we met zijn allen wat liever voor onszelf, anderen en de wereld zijn!

Is dit de formule tot succes om het leven te creƫren die jij op vakantie ervaart? Nee, waarschijnlijk niet, maar het helpt je wel om simpeler en relaxter te leven. Je focust je op de dingen die er voor jou echt toe doen! Het helpt je om wat relaxter toe te werken naar je vakantie waar je zo naar uitkijkt, het helpt het verschil tussen je dagelijkse leven en je vakantie kleiner te maken! Neem de regie in eigen handen, leef het leven zoals jij die graag wilt leven en leef vooral NU!